DigiDUIF

Direct inloggen digiDUIF

Digiduif (1)
                         Klik op het digiDUIF logo 


DigiDUIF

Communicatie tussen u en ons vinden wij van het grootste belang. Daarbij is ons doel om u zo snel en zo direct als mogelijk te informeren over de activiteiten en ontwikkelingen op en rondom onze school.

Om onze doelstelling te realiseren hebben wij de service van digiDUIF gekozen, waarmee wij in staat zijn u zowel via e-mail, SMS en Apps te bereiken. Ook biedt het ons onder andere mogelijkheden u via de schoolkalender sneller en beter inzicht te geven in de activiteiten op school. Online en realtime!


Voordelen

In het kort ontvangt u via de service van digiDUIF de volgende voordelen:

  • sneller en directer contact via e-mail, SMS en push berichten via App;
  • nooit meer berichten kwijtraken door de beschikbaarheid van een online archief;
  • altijd een actueel overzicht van de activiteiten op school middels de online schoolkalender die u kunt laten synchroniseren met uw privé agenda;
  • inzicht in de actuele contactgegevens van klasgenoten voor ouders die dat willen;
  • direct kunnen inschrijven voor ouderavond;
  • naast de primair verzorgenden ook eenvoudig andere verzorgers (grootouders, buren, oppas) toevoegen.
  • onze tweewekelijkse nieuwsbrief wordt verzonden met digiDuif.

Apps

Voor het ontvangen van informatie via digiDUIF kan ook eenvoudig gebruik worden gemaakt van de youConnect communicatie apps.
Via de youConnect apps ontvangt u altijd de laatste berichten, heeft u zicht op alle geplande activiteiten, kunt u zich inplannen voor een ouderavond en heeft u direct toegang tot de klassenlijst.
De berichten worden ook gepushed via een melding (push notificatie) waardoor de berichten direct op een tablet of smartphone worden getoond. De App kunt u vinden in de App store of Google play. 

Gescheiden ouders

Op onze school zitten kinderen waarvan de ouders niet bij elkaar leven. Wij vinden het belangrijk om beide ouders goed te informeren over de ontwikkeling van hun kind of kinderen. Voorwaarde is natuurlijk wel dat beide ouders zelf hun verschillende adressen en andere contactgegevens kenbaar maken aan de directeur. Van de ouders wordt verwacht dat ze aan de directeur kenbaar maken wie de eerste aanspreekpersoon is. De schoolgids, infokalender, het rapport (origineel en een kopie) en de uitnodiging voor de ouderavonden worden, op verzoek van ouders, in tweevoud meegegeven. Ouders en school kunnen er ook voor kiezen om bepaalde documenten digitaal te delen. Alle overige informatie wordt aan het kind in enkelvoud meegegeven. Als één van de ouders het anders wil, kan hij of zij contact opnemen met de directeur. Beide ouders moeten zich aanmelden voor Digiduif om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws. Voor een ouderavond worden beide ouders uitgenodigd voor een gezamenlijk gesprek. Alleen in bijzondere gevallen kan hiervan worden afgeweken. Een verzoek om gegevens over het kind te verstrekken aan derden wordt in geval van een co-ouderschap aan één van de ouders gedaan. Bij speciale activiteiten worden beide ouders uitgenodigd. 

Gescheiden ouders maken gebruik van dezelfde brief met activeringscode. Zij kunnen indien gewenst echter wel ieder een persoonlijk gebruikersaccount aanmaken, met hun eigen e-mailadres en persoonlijk wachtwoord. Beide ouders ontvangen hierdoor altijd dezelfde informatie voor hun kind of kinderen, maar wel ieder via hun eigen account.

Zie flyer met extra uitleg gescheiden ouders.

Een account aanmaken

Als u nog geen account heeft, maakt u die eenmalig voor alle kinderen (en/of verschillende scholen) aan.
Klik hier om u aan te melden voor digiDUIF

Screen _account _maken

 Aanmelden en maken van uw persoonlijke account of direct inloggen.

Heeft u al een account aangemaakt? Ga naar digiDUIF en klik op de oranje button: "activeringscode ontvangen?"
Vervolgens kunt u uw kind koppelen aan uw account en u gebruikt daarbij de activeringscode. 
Deze activeringscode staat in de brief, die u van de groepsleerkracht heeft ontvangen.

 Screen _aanmelden

Bent u de brief met de activeringscode kwijt of heeft u deze niet van uw groepsleerkracht ontvangen?

Mail naar:  judith.vanden.besselaar@scalascholen.nl